Sunday, May 13, 2012

Επιχειρησιακό και οπλισμένο το 2014 το ρωσικό υπερμαχητικό Sukhoi T-50!!! - Βίντεο



Άλματα εξέλιξης πραγματοποιεί το νέο υπερμαχητικό της ρωσικής Αεροπορίας το δημιούργημα της Sukhoi T-50 καθώς και σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων το αεροσκάφος θα είναι επιχειρησιακό σε χρόνο ρεκόρ, πριν ακόμη εισέλθει σε υπηρεσία το αμερικανικό F-35!

Για να γίνει αυτό δυνατό η ρωσική πολεμική βιομηχανία θα έχει ολοκληρώσει μέχρι το 2013 την ανάπτυξη των οπλικών συστημάτων που θα φέρει ο ανταγωνιστής το Τα-50 εξέφρασε ο διευθυντής της Tactical Missiles Corporation (KTRV), Boris Obnosov.

Αν σκεφτεί κανείς ότι το αεροσκάφος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και μόλις τέσσερα χρόνια θα είναι επιχειρησιακό συνιστά αναμφισβήτητα ένα άθλο της ρωσικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, εκπλήσσοντας πολλούς αμυντικούς αναλυτές της Δύσης οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ανέμεναν το αεροσκάφος να είναι έτοιμο πριν το 2015-16.

Την περίοδο αυτή αναπτύσσονται νέα οπλικά συστήματα για το T-50 και πιο συγκεκριμένα οι πύραυλοι Kh-35UE (AS-20 Kayak), Kh-38ME, Kh-58UShKE (AS-11 Kilter) και RVV-MD (AA-11 Archer).

Το RVV-MD (AA-11 Archer) είναι ένα βλήμα αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας, βάρους 110 κιλών, με υπέρυθρη κεφαλή καθοδήγησης που ψύχεται με photodetector και μπορεί να εγκλωβίσει στόχους που πετούν σε ύψη από 5 μέτρα για την έκδοση R-73M RMD-2 που αποτελεί και την νεώτερη έκδοση του βλήματος μέχρι 20 χλμ. με ταχύτητες μέχρι και 2.500 χλμ/ώρα, και είναι ικανό να εγκλωβίσει στόχους με γωνιακή απόκλιση ±45° από τον άξονα του πυραύλου και του αεροσκάφους.

Ο πύραυλος είναι κατάλληλος για χρήση σε κλειστές αερομαχίες με φορτίσεις μέχρι και 12 g, ενώ μπορεί να αναχαιτίσει χαμηλά ιπτάμενους στόχους όπως αεροσκάφη και UAV. Το R-73M RMD-2 έχει υψηλή αντοχή στα αντίμετρα και μπορεί να εγκλωβίσει στόχους που πετούν πολύ χαμηλά.

Το βλήμα ενσωματώνει "μικρών διαστάσεων" παθητική κεφαλή καθοδήγησης αυξημένης ευαισθησίας και μεγάλη αντοχή στα αντίμετρα. Ο πύραυλος μπορεί να συζευχθεί με το σκοπευτικό επί του κράνους και από τοηλεκτροοπτικό σύστημα του αεροσκάφους ή και άλλα μέσα. Η μέγιστη εμβέλεια του φτάνει τα 40 χλμ και η κεφαλή του έχει βάρος 7,4 κιλά.

Σύμφωνα με τον Obnosov το ρωσικό μαχητικό θα ενταχτεί σε υπηρεσία το 2014 μαζί με τα οπλικά συστήματα που θα φέρει, ενώ ήδη ορισμένα από τα παραπάνω βλήματα όπως το Kh-31PD (AS-17 Mod 2) δοκιμάζονται από το αεροσκάφος Sukhoi Su-34 (Fullback). Όπως δήλωσε ακόμη ο ίδιος το αντιπλοικό βλήμα Kh-35UE έχει εμβέλεια 260 χλμ, το βλήμα αντιραντάρ Kh-31PD 250 χλμ, ενώ το επίσης αντιραντάρ βλήμα Kh-58UShKE έχει εμβέλεια 245 χλμ

 



 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment