Wednesday, May 23, 2012

Top 10 πιο ακριβά στρατιωτικά αεροσκάφη


Top 10 ποιο ακριβά στρατιωτικά αεροσκάφη

Καθως οι στρατιωτική τεχνολογία εξελίσετε αυτά είναι τα πιο ακριβά στρατιωτικά αεροσκάφη του κόσμου!!
Για την ανάγη ποιο ενός πιο ισχυρού μέσου υπεράσπιση,ς η τεχνολογία της αεράμυνας αναπτύχθηκε ραγδαία.
Ακόμα και αν φτάσουμε σε ένα τόσο υψηλό κόστος στρατιωτικού εξοπλισμού που δεν ειναι καν συζητίσιμο απο κάποιους ανθρώπους, πιστεύοντας κάποιοι ότι οι κυβερνήσεις των κρατών σπαταλάνε τσάμπα λεφτά. Εδώ είναι τα 10 ποιό ακριβά πολεμικά αεροσκάφη που φτιάχτηκαν ποτέ σε όλον τον κόσμο

 B-2 spirit: 2,4  δισεκατομμύρια δολάρια


Το B-2 bomber είναι τοσο ακριβό που στο Κογκρέσο είχαν μειώσει το 1987 την αρχική αγορά απο 132 αεροσκάφοι σε 21 (το 2008 μια συντριβή αφήνει τον τρέχοντα αριθμό σε 20). Τα B-2 bomber είναι δύσκολο να ανιχνευθούν μέσω υπερύθρων ,ακουστικές, ηλεκτρομαγνητικές, οπτικές ή σήματα ραντάρ. Αυτή η ικανότητα τα βοηθάει να επιτίθενται εύκολα στον εχθρικό στόχο χωρίς φόβο. Κατά την χρήση τους το 1993, τα B-2 είχαν  αναπτυχθεί τοσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν.

F-22 Raptor: 350 εκατομμύρια δολάρια


Αρχικά δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου ως ατράκτων να συναγωνίζονται με αεροσκάφη της σωβιετικής ένωσης που δεν χτίστηκε ποτέ.Το f-22 δημιουργήθηκε  απο τον κατασκευαστή  Lockheed Martin ως το καλύτερο αεροπλάνο μάχης στον κόσμο, μην πούμε το ποιό ακριβό.Μπορούν να καταρίψουν με πυράβλους cruise τον εχθρό, πετόντας τους σε μεγάλες αποστάσησ με υπερυχητική ταχύτητα. Μπορεί να αποφύγη σχεδόν ολα τα είδη των ραντάρ ανίχνευσεις.Αλλά η συζήτιση αν η Γερουσία θα κατασκευάσει άλλα εφτά(με φορολογούμενο κόστος 1,64 δισεκατομμύρια δολάρια) τελικα έφτασαν οι ικανότιτες του σκάφους να διμιουργούν θέσεις εργασίας. Οι άξονες του σχεδίου θα απασχολίσουν 25.000 Αμερικανούς.

C17A Globemaster 3: 328 εκατομμύρια δολάρια


Η πολεμική αεροπορία στρατιωτικών μεταφορών χρησιμοποιεί το αεροπλάνο για μετακίνηση στρατευμάτων σε εμπόλεμες ζώνες,την εκτέλεση ιατροφαρμακευτικής διακομιδής και για την διεξαγωγή αποστολών προμηθειών με αλεξίπτωτα.Υπάρχουν 190 C17A στην υπηρεσία.Το αεροσκάφος προωθείται από 4 στροβιλοκινητήρες διπλής ροής (του ίδιου τύπου που χρησιμοποιείται για το δικινητήριο boeing 757).Μπορεί να ρίξει 102 αλεξίπτωτα ταυτόχρονα.Σε λειτουργία απο το 1993, έχει χρησιμοποιειθεί για την παροχή στρατευμάτον και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

P-8A Poseidon: 290 εκατομμύρια δολάρια


Είναι η εμπλουτισμένη εκδοχή του Boeing 737. Το τζετ χρησιμοποιείται από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό για την διεξαγωγή ανθυποβρυχιακού πολέμου και τη συλλογή πληροφοριών. Θα μπορεί να μεταφέρει πυραύλους,τορπίλες,βόμβες βυθού και άλλα πολλά όπλα. το Ρ-8Α αναμένεται να βγει σε λειτουργία το 2013.

VH-71 Kestrel: 241 εκατομμύρια δολάρια


Αυτό το υψηλής τεχνολογίας ελικόπτερο που προορίζεται να αντικαταστήσει το ελικόπτερο του προέδρου, έτρεχε πάνω απο το 50% του προϋπολογισμού από τη στιγμή που ο Μπάρακ Ομπάμα ανέλαβε τα καθήκοντά του. Λίγο μετα την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος, ανακοίνωσε τα σχέδιά του που αφορούσαν την κατάργηση των ελικοπτέρων λόγο της υπέρβασεις του κόστους. Στις 22 Ιουλίου όμως, η βουλή  ενέκρινε ομόφωνα την αποκατάσταση 485.000.000 δολαρίων για την χρηματοδότηση των Kestrel.

E-2D Advanced Hawkeye:232 εκατομύρια


ένα τεράστιο βημα  στην επιτήρηση και στην αναγνώριση έρχεται από τον δημιουργό Hawkeye με ένα νέο πολύ ισχυρό ραντάρ που θα αυξήσει το εύρος επικράτειάς του ως  αεροσκάφος κατα 300% "είναι πολύ πιθανο να δείτε το E-2D advanced Hawkeye στο Ιράν" είπε ένας αναλυτής από το ινστιτούτο εθνικής άμυνας Λέξινγκον.Αν και η παραγωγή του αεροσκάφους είναι σε καλό δρόμο και οι 2 πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις έχουν δοθεί στο πολεμικό ναυτικό,περικοπές του προϋπολογισμού μπορεί να κρατίσει τα αεροσκάφοι στην γη για έναν χρονο περισσότερο απο το προβλεπόμενο.

F-35 Lightning 2: 122 εκατομμύρια δολάρια


Το 2001 ο Lockheed Martin ανέλαβε να κατασκεύασει αυτο stealth, υπερηχητικό μαχητικό αεροσκάφος, που ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική σύμβαση που είχε γίνει μέχρι τότε.Το   F-35 που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει το οπλοστάσιο με τα παλιά αεροσκάφοι. Αναπτύχθηκαν ως μέρος ενός κοινού προγγράματος Strike fighter από τις ΗΠΑ και τω συμμάχων της,Αλλά κρίθηκαν ως μικρής ισχύος και υπέρβαρα, και ως εκτούτου εύκολοι στόχοι.Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα από το 2007 έως το 2008  ο Cyberspies πρόσθεσε τις 7,5 εκατομμύρια γραμμές κώδικα υπολογιστή που τροφοδοτεί το Joint Strike Fighter  πιστεύοντας ότι οι εχθροί δεν θα μπορέσουν να αντιγράψουν τον σχεδιασμό του F-35 και έτσι να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του. Ο Lockheed Martin το 2009 είπε πως δεν πίστευε ότι  το πρόγραμμα είχε τεθεί ύπο αμφισβήτηση.

V-22 Osprey: 118 εκατομμύρια δολάρια


Αυτό το αεροσκάφος tiltrotor που μπορει να απογειωθεί και αν προσγειωθεί ώπως ένα ελικόπτερο αλλά μπορεί να πετάξει γρηγορότερα και μακρύτερα σαν αεροπλάνο, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορα στον πόλεμο στο Ιράκ  το 2007.Η παραγωγή του Osprey μαστίζονταν απο σχεδιαστικά και κατασκευαστικά προβλήματα: το αεροσκάβος στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 30 πεζοναύτες  και αμάχους στην διάρκεια της ανάπτυξής του και μόνο(ο πρώην αντιπρόεδρος Ντίκ Τσένι προσπάθησε επανειλημμένα να δικαιολογήσει το αεροπλάνο).Ακόμα λόγο του εύρους του και της προσαρμοστικότητάς του, το σώμα πεζοναυτών σχεδιάζει να αναπτύξει μια μοίρα V-22 στο Αφγανιστάν απο το τέλος του έτους.

EA-18G Growler: 101 εκατομμύρια δολάρια


Ζεστά απο τις πρέσσες τα Growler είναι η ελαφρά οπλισμένη έκδοση του μαχητικού F/A-18  που έχει ενημερωθεί  για ηλεκτρονικό πόλεμο(αυτή την στιγμή γίνετε η παράδοση στο ναυτικό). Το Growler ειναι σε θέση όχι μόνο να βρήσκει τα αντιαεροπορικά ραντάρ και να τα διακόπτει αλλά και να μπλοκάρει τις επικοινωνίες του εχθρού.

F/A-18 Hornet: 94 εκατομμύρια δολάρια


Η πρώτη είσοδο στην υπηρεσία έγινε το 1980. Το δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος ήταν το πρώτο μαχητικό των ΗΠΑ, το οποίο ήταν ικανό να επιτεθεί τόσο σε στόχους εδάφους όσο και σε στόχους αέρος. Δραστηριοποιήθηκε σε μια επιχείρηση της καταιγίδας της Ερήμου ως το αεροσκάφος απο την μοίρα επίδειξης του ναυτικού των Blue Angels. το F/A-18 χρησιμοποιήθηκε επίσης και από τον Καναδά,την Αυστραλία,τη Φιλανδία,το Κουβέιτ, τη Μαλαισία,την Ισπανία και την Ελβετία.

No comments:

Post a Comment